HOME

NIEUWS

Steeds meer behoefte aan integratie binnen Belgische zorgsector

Brussel, 7 maart 2016 - De Belgische zorgsector is volop in beweging en IT-oplossingen spelen een steeds belangrijkere rol. Ascom België anticipeert op deze ontwikkelingen en helpt zowel ziekenhuizen als rust- en verpleegtehuizen bij het effectief inrichten van bedrijfskritische communicatie. De komende jaren verwacht het bedrijf zijn positie binnen de Belgische zorgsector te verstevigen en haar dienstverlening uit te breiden. Ascom is wereldwijd de op één na grootste aanbieder van verpleegoproepsystemen. De ambitie voor de komende jaren is om deze leidende positie als leverancier van ICT-oplossingen voor de zorg verder uit te breiden.  

Binnen de ziekenhuiszorg is integratie een belangrijk thema. Deze ontwikkeling is niet alleen in België zichtbaar, maar is een wereldwijde tendens. IT-oplossingen worden meer en meer in zorgprocessen geïntegreerd om processen efficiënter te maken en medewerkers beter te ondersteunen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. De beschikbaarheid van informatie is daarbij cruciaal. Verzorgenden investeren veel tijd in het verzamelen van informatie, waardoor er minder tijd is voor de patiënt. Door informatie voor handen te hebben, ervaren verplegers minder druk en is er meer tijd voor de patiënt.

In rust- en verzorgingshuizen is een sterke behoefte aan totaaloplossingen. Ascom biedt op dit vlak een brede ondersteuning: van handsets voor medewerkers tot alarmeringssystemen en bijvoorbeeld IP-telefoniecentrales. Hierin staat mobiliteit voor bewoner en verzorgende centraal. Om in deze behoefte te voorzien introduceerde Ascom onder andere de innovatieve Ascom Myco. Deze smartphone voor de zorg houdt verzorgenden en verpleegkundigen alert, vereenvoudigt de communicatie en draagt bij aan efficiënter werken in de zorg.

Niet alleen binnen de zorgsector, maar ook in de thuissituatie wordt technologie steeds vaker ingezet. Het gebruik van alarmeringssystemen, sensoren en domotica-oplossingen zorgt ervoor dat ouderen langer veilig thuis kunnen wonen. Ascom voorziet de komende jaren een grote toename in de vraag naar deze oplossingen.

Ascom heeft zich binnen de zorgsector bewezen als het gaat om bedrijfskritische communicatie en blijft zich verder ontwikkelen. Integratie is hierbij een van de speerpunten voor de komende jaren. Dankzij de Ascom Unite middleware, dat gebaseerd is op het Open Access Protocol, is Ascom in staat om vrijwel alle systemen aan elkaar te koppelen. Hiermee vormt Ascom steeds vaker het hart van kritische zorgprocessen en staat het bedrijf aan de basis van innovatie in de zorg.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ascom


Ascom B.V. is onderdeel van de Wireless Solutions-divisie van de internationale Ascom Group, gevestigd in Zwitserland, en levert sinds 1947 totaaloplossingen voor bedrijfskritieke communicatie en veiligheid. De in-huis productoplossingen voor branddetectie, beveiliging, (zorg)communicatie en alarmering stellen bedrijven en instellingen in staat kritieke informatie te ontvangen van mensen en systemen, en bewerkstelligen een snelle reactie en actie. Centraal bij het ontwerp van de oplossingen staan de behoeften van de klant om een sluitend advies en een passend totaalconcept te realiseren. Hierdoor ontstaat een omgeving die efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid biedt. Na implementatie zorgt Ascom – preventief, maar ook correctief – voor continuïteit van de systemen. Door medewerkers te trainen en de systemen steeds aan te passen aan de laatste ontwikkelingen en eisen, ontstaat een langdurend partnership.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS:


Tel: +31 (0)40 235 46 00

E-mail: ascom@teamlewis.com

www.teamlewis.com