HOME > NIEUWS

NIEUWS

Olaf Hendriks nieuwe Managing Director Ascom Benelux

Utrecht, 14 november 2016 – Per 1 januari 2017 treedt Olaf Hendriks (44) in dienst bij Ascom als Managing Director Benelux. Hendriks behaalde een bachelor in Technical Business Administration en hij vulde zijn opleiding aan met diverse trainingen in leiderschap, projectmanagement en verkoop. Hendriks heeft een succesvol verleden binnen Sales en Business Development in de markt voor gezondheidszorg bij IBM, Getronics en sinds 2007 bij PinkRoccade.

De huidige Managing Director Co Hoonhoud (58) verlaat Ascom per 1 februari 2017. Hoonhoud heeft een lange geschiedenis binnen Ascom, die teruggaat tot 1984 toen hij bij het toenmalige Nira Nederland BV in dienst trad als de verantwoordelijke manager voor de Financiële en Service Administratie. Zijn daaropvolgende rollen waren respectievelijk Directeur Finance & Controlling (lid MT) en van 2002 tot heden Managing Director.

“Het Executive Committee is verheugd over de aanstelling van Olaf Hendriks als de nieuwe Managing Director Benelux. Hij is een sterke persoonlijkheid die veel kennis heeft van de gezondheids- en IT-markt, waar hij zijn sporen ruim heeft verdiend. Hij zal Ascom Benelux naar de toekomst begeleiden, met een sterke focus op IT binnen de gezondheidszorg en mobiel workflow management”, aldus Holger Cordes, CEO van Ascom. “Uiteraard willen we ook Co Hoonhoud bedanken voor zijn vele succesvolle jaren in dienst van Ascom. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Over Ascom

Ascom is een internationale aanbieder van ICT-oplossingen en mobiele werkstroomsystemen voor de gezondheidszorg. Vanuit zijn visie streeft het bedrijf ernaar om hiaten in de digitale informatievoorziening te dichten en optimale beslissingen mogelijk te maken – overal en altijd. De missie van Ascom is missiekritische, realtime oplossingen te bieden voor zeer mobiele, ad hoc- en tijdgevoelige omgevingen. Ascom gebruikt zijn unieke product- en systeemportfolio en kennis van softwarearchitectuur om integratie- en mobilisatieoplossingen te creëren die voor soepele, complete en efficiënte werkstromen zorgen in zowel de gezondheidszorg als industriële sectoren, beveiliging en de detailhandel.

Ascom, waarvan het hoofdkantoor in Baar (Zwitserland) is gevestigd, heeft dochterondernemingen in 15 landen en telt wereldwijd zo'n 1.300 medewerkers. Ascoms aandelen op naam (ASCN) zijn genoteerd aan de SIX Swiss Exchange in Zürich.